Svensk lapphund
Rasebeskrivelse av Svensk lapphund

Hjemland: Sverige  
 Skulderhøyde: Hannhund 45-51cm, tispe 40-46 cm.         

Rasepresentasjon svensk lapphund

* Hentet fra svensk lapphund klubb og oversatt til norsk

 

Slik er den svenske lapphunden
Man kan si at den svensk lapphunden er en allsidig hund i "luksuspakke", foruten at den er  robust, frisk og sunn, så er den til og med svært vakker. Den svarte, glinsende pelsen er svært lettstelt, en gjennomkamming noen ganger i måneden bruker å holde.

Den er en svensk hunderase med utspring som samenes vakt-, jakt- og gjeterhund. Lapphunden er framavlet for å gjete og vakta med bjeffing. Dette innebærer dog ikke at lapphunden bjeffer i tide og utide, da er den bare uoppdragen. Når Svenske kennelklubbens første stambok kom ut i slutten av 1800-tallet, finner man lapphunder med reg.nr 1-3. Arbeidet med å bevare denne ursvenske rasen berørte mange, til og med den daværende kongen bidro med penger for å støtte avlen.

Den er en herlig selskapshund da den er sosial, lettlært og aktiv. Den er vel egnet for dagens hundesporter som agility, lydighet, bruks-, viltspor, redning og vokting. Tenk på at lapphunden i sjel og hjerte er en brukshund som vil arbeide! En av lapphundens beste egenskaper er dens evne til å koble av. Den har en tydelig på- og avknapp, noe som gjør at den er rolig i huset eller når ingenting spesielt skjer og full av aktivitet når den jobber.

Den svenske lapphunden har vist seg å ha kapasitet utover det vanlige! Å få et LP på sin svenske lapphund er ingen vanskelighet. Det har det store antallet lydighetsdiplom hunder bevist. Rasen har til og med et 10-talls hunder som er blitt lydighetschampioner. I agility og hoppklasse finner vi svenske lapphunder fra klasse I-III. Den mestvinnende av dem alle var en norskeid hanne (Sabmebæna Gonzo) som var Norges mestvinnende agilityhund og konkurrerte i både NM & VM i agility. Selvfølgelig var han også agilitychampion. Som tjenestehund kommer den rasen virkelig til sin rett. Det fins godkjente redningshunder i Sverige, Norge, Finland & Danmark og til og med godkjente vakthunder i Sverige.

Innen bruks har vi svenske lapphunder som konkurrerer opp til eliteklasse i søk og spor. Enn så lenge har ingen blitt brukschampion, kanskje din blir den første! At lapphunden har en enorm spornese er det nok ingen som tviler på, dette har til og med gjort den svært mye brukt som viltsporhund. Det fins et stort antall hunder som er godkjente i anleggsklasse og til og med noen viltsporchampions.

Den svenske lapphunden er ganske sta og smart! Den krever en konsekvent oppdragelse. Riktig oppdratt er den en trofast, sosial og herlig familiehund. Den har få sykdommer og rasen er homogen (jevn i sitt utseende) ettersom avlen har blitt bedrevet i så mange år.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anne-Karine Strøm | Svar 16.01.2018 21:04

Hei - jeg har hatt to svenske lapphunder tidligere gjennom livet. Nå planlegger jeg å skaffe meg lapphund igjen og lurer på når du forventer et nytt hvalpekull?

Lillian 17.01.2018 22:02

Hei, det forventes nå på våren - venter bare løpetid. Ring meg gjerne for en lapphundprat

hilde andresen | Svar 10.09.2012 18:08

Hva er prisen på denne rasen? og når er neste kul?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.11 | 09:45

Dere får ringe for en lapphundprat

...
15.11 | 09:17

Hei☺️ Samboeren min og jeg bor i Arendal, og ønsker oss veldig ett ekstra familiemedlem🥰 Vi har sett på, og lest masse om svensk lapphund, så ta gjerne kontakt

...
09.11 | 21:56

Du får ringe meg for en lapphundprat

...
09.11 | 19:41

Hei
Har du svensk lapphund til salgs?
Mvh Marianne Skjøthaug

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE