Dienas har fått valper

Beskrivelse

Dienas partner heter Care Bears Fun Captain Cosmos - FI 17765/11. Dienas og Cosmos fikk en god kjemi med første møtet og oppførte seg som et kjærestepar.

Cosmos bor i Finland på kennel Care Bears v/Leila Häkkinen, han er øyelyst UA, Bærer og HD B. Dette blir de første valpene etter Cosmos.

Data på Dienas finnes på sidene "mine tisper"

Tror denne kombinasjonen vil bli veldig bra, stamtavlene til disse to vil utfylle hverandre.

Parringen er godkjent av avlsrådet i Norsk Lapphund Klubb

4.juli Valpene blir født

Natt til idag kom valpene, det var en rask og fin fødsel - dienas var superflink.

Det kom 3 stk jenter og 2 stk gutter, de veide fra 220 gr til 320 gr. Javne og fine hele gjengen.

Valpene 2 uker - 18.juli

Du verden å dagene flyr avgårde, tenk 2 uker er godt alt.

Valpene har blitt gode og runde, de veier nå fra 850 gr til 1050 gr.

Det er tydelig at hørselen er på tur for det er stadig nye og mere lyd i kassa, idag var det et voff oppi der for første gang - herlig når de lager disse lydene. Øya har begynt å åpne seg også, så iløpet av noen dager nå så har alle fått åpnet øynene helt. Dienas er helt utrolig flink med de og tar seg nå gode pauser fra kassa når valpene sover - blir det lyd oppi der så er a på plass med en gang. Det er litt trangere om plass i melkebaren nå.

Valpene 3 uker - 25.juli

Denne uken har det vært utvikling på valpene ja, de ser og hører og ikke minst..de ha fått tenner. Oj hvor dem hyla og skrek under tia tenna kom. Det har jo vært umåtelig varm her så det var ikke lett og være liten valp da. Jeg har satt opp en valpegrind ute, så der er dem på dagen - det er kjøligere for dem der. De har begynt så smått å leke med hverandre og stabber avgårde på sin vaglete måte.Addja har også fått delta i valpebingen denne uka, for når de skrek på det værste og verken Dienas eller jeg klarte og roe dem så kom Addja og hjalp til. Resten av gjengen her har også fått hilse på de små og det er stas. Vekta ligger nå fra 1200 gr til 1500 gr - runde og gode. Vi skal begynne med grøt nå snart.

Valpene 4 uker - 1.august

Valpene utvikler seg hver eneste dag, det har heldigvis vært litt mindre varmt denne uka. Valpebingen ute bruker vi hver dag og  dem utforsker hele gården her når de er våkne. Alle de andre hundene deltar i lek og stelling, Dienas er så flink og hun slapper godt av når de andre steller med valpene. De har fått grøt en gang om dagen hele uka og de smasker i seg - greit å få i seg noe som er litt tykkere en melk før de starter med hundemat. Valpene er så artige nå der de leker med hverandre og eller finner en leke å holde på med. Selskapsyke har de også blitt - så fort de er våkne så er det ikke snakk om at de vil være i noe valpegrind eller valpekasse nei, da skal de være sammen med oss andre - Hærlige

Valpene 5 uker - 8.august

Nå har det virkelig blitt fart på valpene ja, de løper rundt og leker og har det veldig artig. Det er veldig godt å ha de andre hundene her så er det litt flere som tar seg av leking og aktivisering, for da kan Dienas hvile litt innimellom. Alle har passert 2 kilo nå og spiser bløyta hundefor og får selfølgelig en puppeskvett av mamma Dienas enda. Den ene guttevalpen har alerede reist ørene. Jeg har satt opp stengsel opp i skråninga nå - for småtassene har blitt så spretne nå at det er ingen problem og komme seg opp. Men det er greit at de voksne får skråninga for seg selv, godt å komme unna valpene innimellom. Været har vært på vår side og valpene kan kose seg ute på dagtid, de har egen "sovebinge" så når det er hviletid så putter jeg de oppi der, da er det mulig for meg å kunne gjøre litt anna enn å passe på. 

 

Valpene 6 uker - 15.august

Snakk om utviklig og høyt tempo på valpene nå 🙂 De hopper rundt og spretter - river i pelsen til de store - spiser og drikker godt. De vil bare ha ubløyta mat nå, de knasker tørrfor som bare det. Vi har vært på øvelsekjøring i bil denna uka og det gikk veldig bra, litt hyling med engang men så sovna de og ingen ble bilsyke. Har ogsåvært en tur på klinikken og vist de frem og der ble de kosa og dilla med - de sjarmerte alle mann der. Når det gjelder vekta på de nå så er alle bortimot 3 kilo, de er blitt for store til vekta mi. Men veldig javne og fine er de. Alle har fått på fargebånd nå.

Det er en ledig hanne til det rette hjem

Valpene 7 uker - 22.august

Her er det fortsatt full fart og stormede jubel fra morgen til kveld.

Valpene er heldig som har mange store hunder de kan hærje med så ikke mamma Dienas blir rivd i filler av dem.

Alle har fått navn:

Oransje tispe - Gassa, flytter til Sverige

Lilla tispe - Gadja, flytter til Korgen

Rød tispe - Gaskit, flytter til Skollenborg

Gul hanne - Gárpa Cahppe, flytter til Lindesnes

Blå hanne - Gággi, foreløpig ledig

 

Vi har vært ute å kjørt mere bil og det går veldig bra, ingen blir bilsjuke. det er ofte besøk her så de har blitt veldig vant til håndtering og er sosiale valper. På onsdag møtte vi min gode venninde Guri og hennes valper, det var veldig artig å se forskjellen - det er akkurat 3 uker forskjell på de - mine er størst

Valpene 8 uker - 29.august

8.ukers valper gir ikke ro i heimen for tia nei, her er det full fart så lenge de er våkne - så når de sover litt er det bare å svinge seg rundt å få tatt unna huslige syssler. Vi har vært på mere kjøre-trening og det går så fint, så det skal ikke være noe problem når de reiser til nye eiere.

Min gode venninde Guri og hennes flokk har vært på besøk denne uka, det var veldig gøy. 3 ukers forskjell på valpene våre - mødrene tok det ikke så nøye hvem som var under å puppa, så der var det små og store som tok for seg av begge mødrene.

 

2.september - Vetrinær besøk

Idag har vi vært hos vetrinær og fått vaksine/chippet/blodprøve og helseattest.

Valpene var eksemplariske ved all håndtering, selvfølgelig ble det litt hyling når blodprøven skulle taes.

Fikk veldig gode tilbakemeldinger om kullet, et javnt og fint kull som er godt håndtert og sosialisert.

Så nå er valpene klare til avreise med alle papirer i orden.

Valpene har flyttet ut fra moderheimen

Nå har valpene flytte til sine nye hjem.

Rognebergtrollets Gadja til Korgen

Rognebergtrollets Gaskit til Skollenborg

Rognebergtrollets Gassa til Rëttvik Sverige

Rognebergtrollets Garpa Cahppe til Lindesnes

Rognebergtrollets Gaggi til Sogndal

eli 13.02.2015 21:28

vi kunne tenke oss en tispe eli

Lillian 20.02.2015 08:48

Ring meg for en lapphundprat da vel

Bente 21.09.2014 19:58

Hei.vi er ute etter en gutt,men er vel for sent ute for dette kullet:)

Lillian 24.11.2014 10:22

Nå er det en hann valp her igjen, ring meg for en lapphundprat

Leif Lindström 21.09.2014 10:50

Gassa är som en liten busig gummiboll och "retar" sin nya kompis Zalo för att han ska leka med henne Gassa är helt underbar!

LEIF LINDSTRÖM 25.08.2014 12:59

Vad jag längtar efter vår lilla Gassa

Hans Lindström 21.08.2014 13:48

Vilka fina små guldklimpar !

Carolin 06.08.2014 13:36

Så skjønne... Håper det passer med besøk en dag

Astri Moen 31.07.2014 09:21

Så nydelige små nøster runde og gode ,Vi gleder oss til og følge med dem vidre
Dienas er flink mamma , det kan man se ,Vi gratulerer eieren Lillian

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat