Hurvi har fått valper

Hurvi sin partner - Rognebergtrollets Eahki No39560/12

Valpene har kommet - 14.august 2015

Hurvi har født 7 stk velskapte valper, 4 gutter og 3 jente valper. Fødsel gikk veldig fint og Hurvi tok morsrollen med en gang - flinke jenta. Vekta på småtrolla lå på fra 220 gr til 380 gr, javne og fine valper. Alle var raske med å finne puppene

Valpene 1 uke - 21.august

En uke har gått alt, valpene spiser og sover. Hurvi er en flink mor som steller og mater, hu har også begynt å ta seg litt pauser og ligger gjerne ute og slapper av sammen med oss andre. Vekta på valpene ligger nå på: fra 430 gr til 780 gr, rultne og fine alle sammen

Valpene 2 uker - 28.august

Enda en uke og valpene fortsetter å vokse. De har åpnet øynene sine og hørsel har kommet, artig når de begynner med dette. Hurvi steller godt med dem og mat har a nok av. Valpene har fått bamsene sine oppi kassa nå og de er gode å hvile hodene på.

Vekta ligger nå på: 720 gr til 1350 gr, de er javne og fine

Valpene 3 uker - 4.september

Alle valpene har nå åpnet sine øyner og hørselen er på plass, så nå er det litt mer liv og røre i valpekassa. De har også begynt med å få litt grøt i tillegg til melk fra Hurvi som fortsatt er like flink med de.

Vekta ligger nå på fra: 1100 gr til 1800 gr

Valpene 4 uker - 11.september

Na begynner det å blir fart i valpene, de leker med hverandre og leker med bamser og alt de kommer over. De får valpefor i tillegg til melk fra Hurvi nå. Jeg har satt opp valpegrind ute så vi er ute hver dag så lenge været tillater det. Jaggu greide jeg å få veid de denne uka også :-) Vekta ligger nå på fra: 1560 gr til 2500 gr, så nå er det javne og fine

Valpene 5 uker - 18.september

Du verden nå er det full fart på gjengen, ute å løper og leker. Spiser godt med mat, men Hurvi gir de fortsatt noen puppeskvetter flere ganger om dagen og natta. Valpene leker godt med hverandre og de store hundene. Har ikke fått veid de nå, har blitt for store for måleskåla. Vi har hatt masse besøk og vi har vært på bilturer.

Valpene 6 uker - 25.september

Dagene går med til å mate fore kose passe på - vi har vært heldig med været så vi er for det meste ute av dagen. Valpene storkoser seg, vokser for hver dag. Alle spiser godt og drikker godt - Hurvi tilbyr en puppeskvett innimellom enda. Vi har besøk hver dag og valpene tar imot alle med glede.

Valpene 7 uker - 2.oktober 2015

Her er det full fart og stormende jubel dagen lang, det hærjes og lekes. Har hatt masse besøk også denne uka. Guri og gjengen var her i helga og da fikk de også leka med hennes hunder og Jonas 6 år.

Helsesjekk hos vetrinær 5.oktober

Så var dagen kommet til at gjengen skulle få vaksine, bli chippet og sjekket fram og tilbake. Alle valpene var flinke og vetrinær hadde ikke noe å utsette på noen av dem - så alle var UA (uten anmerkning).Så helseattest og pass er klart og i orden. De sovna en etter en som de var undersøkt, vi var det i to timer så det tok litt tid.

Men nå er Rognebergtrollets I kull klar til å flytte til sine nye hjem når de blir 8 uker.

Gutta: Irgi 4 kg, Imas 4.5 kg, Isskar 3.7 kg og Ilolas 3.9 kg

Jentene: Illu 3 kg, Indu 4.3 kg og Ihana 4.1 kg

Valpene 8 uker - 9.oktober

Denne siste uka har valpene tatt helt av, de er høyt og lavt- hit og dit, ikke no rolige stunder her i gården nei. Det stengselet jeg har hatt opp til skråninga er blitt bryti opp gang etter gang, dit skal de bare altså :-) Så jeg har vært en del ganger oppi skråninga for å hente ned småttingane ja - ikke det at det er farlig å være der, men det er veldig godt for de voksne å ha et fristed.

Men så er dagen kommet for at valpene kan begynne å reise ut til sine nye hjem og eiere, alltid vemodig å skulle levere de fra meg - men slik er det jo og jeg har funnet flotte eiere til dem så de får det godt. Jeg har lagt er godt grunnlag for valpene så nå er det bare for de nye eierne til å fortsette det.

Linda Beate Selnes 24.08.2015 03:39

Så hærlig med masse små i kassa! :D :D :D <3

Torwe Hansen 23.08.2015 23:33

Hvordan forklare valpene at de er blitt dobbelt så tunge i løpet av et par uker? Vi andre sliter jo noe med vekta!

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat