Dienas har fått valper

Dienas partner heter A-Prince 09867/04, han er en flott hanne og vil utfylle våre linjer veldig bra.

A-Prince bor på Kongsberg sammen med sin famile og han har bare tre valper etter seg fra før. Han HD status C, Bærer og øyelyst . Etter en skade på det ene øye er det påvist Cornea dystrofi påvist – arr etter skade.

Data på Dienas finnes under siden "Mine tisper".


Parringen er godkjent og anbefalt av avlsrådet i Norsk Lapphund Klubb.
 

22.august - Valpene 9 uker

Ja da var tiden kommet til at valpene er klare til avreise.

Mandag var vi på klinikken for vaksinering og blodprøve, det blei litt hyl og skrik men det gikk beldig bra.

 Tirsdag flyttet Fággi og Falan ut fra heimen og tilbakemeldinger jeg har fått så har det godt veldig bra, både med bilkjøring og alt annet.

Lørdag blir Fávre og Fávru hentet, så da blir det bare Fadni og Fanki igjen og de skal jo også være her.

Dienas leker og koser seg fortsatt med valpene og de får en skvett innimellom enda, flinke Dienas mor.

15.august - valpene 8 uker

Ja da var dem blitt 8 uker alt....syns ikke det er lenge siden de ble født. Dem er i full fart dagen lang, spiser og drikker godt. Dienas er veldig tolmodig og gir dem en puppeskvett innimellom enda, men det er trangt om plassen nå.

Vi har vært hos vetrinær og fått helseattest og blitt chippet, fikk mye skryt av dem - sunne og friske valper.

Valpene er trygge og gode, skal mye til for å vippe de av pinnen.

Nå synes til å med Bargi gutt de er litt artige å leke med, han er ikke så glad når de er bittesmå - men nå er det helt toppers.

Fanki ble friskmeldt og er i fin form igjen.

8.august - valpene 7 uker

Nå er gjengen i full fart så det holder, det er ikke no vits å prøve å holde grinda fra kjøkken og stua stengt for den river de bare opp.

Når det er bra vær står ytterdøra oppe så da velger de om de skal være inne eller ute, nesten alle klarer det siste høye trinne inn til huset nå.

Alle spiser godt og går veldig godt overens med alle de voksne hundene her.

Jeg har registrert de inn i Nkk nå og alle har fått navn og vi fortsetter med samiske navn:

Fadni - Falan - Fanki - Fággi - Fávre og Fávru.

Fanki gutt har vært en tur hos dyrlegen og har antageligvis spist noe som har satt seg fast i spiserøret, dette har medført at han har fått lungebetennelse. Han får behandling nå og skal på sjekk til mandag, da får vi se om det har løsnet- satser på det. Ellers er han i like fin form som de andre etter han fikk medesin.

Det har vært torden og lyn her i flere dagen men det bryr ikke valpene seg om.

Jeg har funne flotte hjem til alle valpene og en bra spredning i landet, Nesbyen, Stange, Bergen, Svelvik og Fadni og Fanki blir hjemme her en stund til.

 

 

1.august - 6 uker

Valpene gror til og utforsker alt som kan utforskes, de finnes ikke redde for no. Vi har hatt uvær med lyn og torden, valpene la seg til å sove de da - se det bryr oss liksom 🙂.

Vi har hatt masse besøk denne uka både av valpekjøpere og andre som bare vil hilse på, pappa Prince har også vært her og det var stas.

De har fått markkur denna uka - haha ja det var jo en seanse, ikke lett å holde styr på hvem som hadde fått og ikke men alle gapte villige opp. Matlysten er på topp og de koser seg når de spiser, ikke dårlig tid her i gården nei de spiser litt så går de rundt litt så spiser de litt mer. Veldig flinke til å drikke vann har de også blitt.

Når vi er innomhus så er kjøkken og stua område deres, måtte slutte å stenge igjen grinda på kjøkkenet om natta. For da sto de bare å reiv i grinda, de ville jo sove i stua sammen med meg og de andre hundene. Det går veldig bra og da får jeg litt lengre søvn også, kan jo få opptil 2-3 timer sammenhengende søvn nå. Jeg legger ut tisse-laken når vi er inne og de treffer de som regel, har skjønt det at det er der vi gjør fra seg.

Alle valpene er veldig kosete og leiken går både høyt og lavt, har måtte sette opp litt stengsler her og der da de klartrer og hopper - høyder er ingen hindring for dissa krabatene.

Valpene 5 uker - 25.juli

Nå er det skikkelig fart i valpene, de har spist oppbløta valpefor en uke nå og det går ned på høykant. Vekta ligger nå fra 1300 gr til 1700 gr.

Vi er ute fra morra til kveld og valpene stortrives med det, leker-sover-spiser.

Alle de voksne går også sammen med valpene hele dagen så de har nok av tanter og onkler rundt seg.

Vi har stadig besøk så de blir vant til både folk og dyr

18.juli - Valpene 4 uker

Denne uka har valpene fått grøt hver dag og det har falt i smak, spiste pent og ble nesten ikke grisete engang - veldig flinke. Skal over på oppbløyta valpefor denna uka som kommer.

Tenner er kommet på plass hos hele gjengen så de gnager og  biter på det de måtte komme over.

Varmen har kommet så vi har vært ute hver dag, første dagene så hadde jeg satt opp valpegrind til dem. Men det var ikke mange dagene før de ville ut å se den store verden, så da sto grinda tom for det meste. De har gått fra å vagle rundt til å få virkelig fart når de er på tur, leiker og velver rundt. De andre voksne er sammen med de hele tia og de stortrives.

Vekta ligger nå fra 1100 gr til 1300 gr - så nå er det ikke store forskjellen på valpene lengre. Alle er runde og gode

Valpene 3 uker - 11.juli

Nå begynner valpene å bli skikkelige goe, øya er åpnet og de hører alt som skjer - går ikke ann å liste seg inn på kjøkkenet lenger nå uten å bli oppdaget.

Vekta ligger nå fra 750 gr til 1100 gr, de er kraftige og sunne hele gjengen. De stabber rundt og har begynt å leke litt med hverandre. Helt hærlige.

Dienas er en veldig trygg og fin mamma og nå syns a det er helt greit at de andre hundene er inne å sjekker valpene innimellom.

 

4.juli - Valpene 2 uker

 

Valpene gror til, vekta ligger nå på 500 til 900 gr - så Dienas har bra med mat.

 

Øya er på tur til å åpne seg så jeg tenker iløpet av hælja så har alle åpnet seg, det er tydelig at hørselen har kommet for nå blir det liv i kassa så fort jeg kommer inn på kjøkkenet.

 

Dienas er veldig flink og nå har a tilåmed vært med på tur og hu tar seg gode pauser fra valpene

 

27.juni - valpene 1 uke

Valpene har vokst en god del på denne uke, alle har dobbla vekta si så Dienas har nok av mat til de.

Dienas er veldig flink med de og er nå så trygg at hu tar seg pauser fra dem innimellom, da blir a gjerne med ut å sitter sammen med meg og de andre hundene.

Det er godt å komme over den første uka for da kan jeg begynne å slappe av litt, litt nærvepirrende i de første dagene for det er jo da ting evt kan skje. Men alt har godt på skinner så jeg er glad og fornøyd.

20.juni

Vannet gikk kl sju på morran og et kvarter etter kom det første valpen.  Dienas var veldig flink og hadde en god fødsel.

Etter 8 timer så var hun ferdig og resultatet var 5 stk hanner og 1 stk tispe. Vekta på valpene var fra 165 gr til 350 gr, de var friske og fine og fant puppene fort.

Veldig fornøyd med Dienas innsats og så flink hu er i morsrollen.

De andre hundene her i huset satt i stua og fulgte med på hva som skjedde.

Her ligger mor og valper å koser seg rett etter at fødselen er ferdig-

Bjarne 21.08.2013 21:44

Hei. da er vi ankommet Øvergaard og Stange sammen med vår nye gutt Falan. turen fra Svelvik til Stange uten problemer (19 mil). Ikke et pip på hele turen.

Lillian 23.08.2013 07:06

Så bra, Falan kommer nok til å kose hos dere. Vi har jo vært ute å øvelsekjørt nesten hver uke så de skal være vant til å kjøre bil

Lene Berger Henriksen 02.07.2013 19:23

Nydelig hunderase! Kunne godt tenkt meg en svensk lapphund, virker som en super hunderase:)

Lillian 03.07.2013 17:58

Så koslig å høre, ja det er en hærlig rase. Du må bare ta en tur eller ringe for mer lapphund-prat

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat