Gadja har fått valper

2.januar - Bekreftelsen

Nismo

 I dag fikk vi bekreftet med ultralyd at Gadja venter valper, fødsel i første uka i februar. Pappa til kullet heter Nismo NO 39924/11

 

 

Keampa flytter - 12.april

Idag flyttet Keampa til sin nye familie Maja Maria Jåma på Snåsa. Vi ønsker henne lykke til på ferden og ta godt vare på gromjenta Keampa.

Valpene 9 uker - 4.april

Ja nå er det ikke mange valper som raser rundt på gulvet her, bar Keampa igjen alene nå. Hun skal bli til påsken. Så det blir mye trening alene på Keampa nå, vi kjører bil, besøker bekjente og raser rundt med de andre voksne. Mamma Gadja Fia gir henne mye oppmerksomhet nå, for nå skjønner jo hu også at valpene forsvinner en etter en.

Kohkket flytter - 1.april

Ja da var det tredjemann sin tur. Kohkket gutt flytter til Lunde med sine nye mennesker - Eivind Norheim og hans familie. Vi ønsker de lykke til på ferden og ta godt vare på Kohkket gutten.

Kadja flytter ut - 31.mars

Så var det andremann sin tur til å reise. Kadja flytter til Skodje med sine nye mennesker - Jan Erik Sortehaug og hans famile. Kadja vi der få selskap av en Svensk Lapphund tispe.  Vi ønsker de lykke til på ferden og ta godt vare på Kadja jenta.

Keaisár flytter ut - 30.mars

Så var dagen kommet at første valpen skal flytte herifra. Flotte Keaisár flytter til Elverum til sin nye mennesker - Vegard Holm og hans familie. Vi ønsker de lykke til på ferden og ta godt vare på Keaisár gutten.

Valpene 8 uker - 28.mars

Denne uken har vi forbredt oss på at valpene snart skal flytte, vært mye ute og kjørt bil. Ute og leker, både alene og med de andre voksne. Gadja Fia vandrer bekjymringsløst rund og aner ikke at de skal snart flytte men jeg begynner og kjenne på den følelsen når dagen kommer og jeg må slippe de avgårde.

Valpene 7 uker - 21.mars

Nå er det full fart på valpene, vi er ute og leker flere ganger om dagen. Resten av hundene her er også sammen med valpene og de koser seg. Det er veldig populært med besøk, de er så kontaktsøkende og kosete. De har blitt flinke til å spise valpemat nå, det begynner vel å minke på melka til Gadja Fia. Men de får fortsatt en skvett innimellom. Onsdag 22.mars var vi på valpekontroll og alle valpa var UA og fikk sin vaksine, chippa og blodprøve - litt hyl og skrik ble det men det går seg til. Resten av gårsdagen var de slitne, tar på å være på valpekontroll. Vi fikk veid alle sammen: så nå veier de fra 2.5 kg til 3.5 kg - javne og fine.

Valpene 6 uker - 14.mars

Nå har det blitt futt og fart på småtassene, leker og herjer dagen lang - eller når de ikke ligger på lading :-) Vi har vært ute når været har tillatt det. En dag som det blåste veldig mye måtte vi gå inn igjen da valpa begynte å trille rundt pga av vind, men valpa hadde det veldig moro. Vi har hatt kjøretrening igjen og det går veldig bra, så fort vi ruller så legger de seg til å sove. Når det er stopp her og der så vil jo gjerne folk hilse på og det synes de er helt topp. Vi var innom klinikken igjen og fikk klippa klørne og sjarmert alle på klinikken. Det er vanskelig å få veid dem nå, men de spiser godt og gror til.

Valpene 5 uker - 7.mars

Denne uka har de begynt å få smaken på valpefor, pupp er best enda men de spiser mer og mer for hver dag. Vi har hatt besøk av familiene til gutta og de ble selvfølgelig sjarmert av valpene. Gadja Fia er så stolt når hu viser frem valpene når det er besøk. Jentenes vekt ligger nå på rett over 1800 gramn og gutta ligger på 2200 gr. Valpekassen er nå vippet opp og de har både kjøkken og stue og boltre seg på, på natten stenger jeg grinda på kjøkkenet så de tilbringer natten der. de andre hundene i huset har nå fått hilse på og det var stas for alle mann.

Valpene 4 uker - 28.februar

Mye har skjedd denne uken også, tenner har kommet opp og med det følger det mye hyling og snørring som med alle små barn. Men nå har tennner kommet opp og roen har senket seg igjen. De har begynt å få litt grøt så de venner seg til litt tykkere matkonsistens - de har ikke vært så aktive i skåla men de smaker da litt. I valpekassa er de stort sett bare når de sover, ellers så raser de rundt på kjøkken/stue gulvet når de er våkne. Valpene er nå registrert i NKK så da kommer vel papirene på de snart så alt er klart til vi skal chippe og vaksineres om noen uker. Vekta ligger nå på fra 1600 gr til 1900 gr, så de er nok mat i melkebaren til Gadja Fia

Valpene 3 uker - 21.februar

Tre uker har de blitt og vekta ligger nå på 1300 gr til 1600 gr gode og runde. Hørsel og syn er på plass så det skjer mye i kassa nå. de har begynt å leke litt og elsker å bli koset med. Vi har vært hos vetrinær og klippa negla og det gikk veldig fint. Gadja Fia fortsetter med sitt gode arbeide med valpene.

14.februar - valpene 2 uker

To uker og de fortsetter å vokse bra, de veier nå fra 1000 gr til 1100 gr. Alle er på tur eller har åpnet øynene sine - hørsel er på gang. Begynner å bli arige lyder fra valpekassa nå, småbjeff og kurring. Gadja fortsetter med en god jobb som mor

7.februar - valpene 1 uke

En uke har godt og valpene har fordoble vekta si - gutta veier 650 gr og jentene veier 550 gr. Gadja er veldig flink med de - pupper og pusser de når det trengs, hun er flink til å ta pauser også. Det er lite lyd fra valpene så da får de nok mat og stell, ellers så hadde det nok vært lyd ja. Jeg er glad for at den første uka er omme og alt har godt etter boka, så nå kan skuldre senkes og bare nyte valpetiden.

31.januar - Valpene er født

Jeg hadde tatt rønken av Gadja så vi visste at det skulle komme 5 valper. Fødsel startet fint og det kom 2 jenter og 2 gutter, men så stoppet det opp i flere timer. Så da ble det en tur til klinikken for hjelp, den siste valpen hadde lagt seg på tvers så den kom ikke ut. Det ble keisersnitt - valpen var desverre død - men Gadja klarte seg fint. Vi får glede oss over 4 friske valper og en frisk Gadja. Koselig at valpene ble født på oldemor Addja sin bursdag.

Ingrid 28.01.2017 13:32

Spennande med nytt kull. er litt i tenkeboksen,Vi snakkes

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat