Fadni har fått valper

25.april ble valpene til Fadni og Bjørnson født

Tirsdag 25.april kom 3 flotte jente valper til verden, de veide fra 320 gr til 360 gr så store og fine var de.

Pappa er Bearas Beana Bjørnson som vist på bilde her og Fadni kan dere lese mer om på siden "Jentene mine"

Valpene 1 uke - 2.mai

Tenk en uke er godt alt, tiden flyr så fort. Valpene vokser for hver dag, alle har fordoblet vekten sin så Fadni har godt med mat til de. Fadni har tatt morsrollen på strak arm og er en omsorgsfull mamma. Hun har nå begynt å ta seg pauser fra valpekassa og legger seg gjerne ute i stua sammen med oss andre når hun har lyst.

Valpene 2 uker - 9.mai

Valpene vokser og legger godt på seg, de veier nå fra 1000 gr til 1100 gr. Fadni er veldig flink og tar pauser og hopper opp i kassa ved den minste lyd. Vi har vært å klippa negla på småtassene hos vetrinær. De andre hundene har fått lov til å komme inn å titte oppe i valpekassa og Fadni synes det er helt greit.

16. mai - valpene 3 uker

3 uker alt og de begynner å bli veldig nydelige. Øyne har åpnet seg, hørsel har kommet og ikke minst tenner er på tur opp. De har fått sine bamser oppi kassa nå, disse følger dem videre på ferden. Fadni pusser og steller de med god omsorg. Valpene veier nå fra 1300 gram til 1500 gram.

23.mai - valpene 4 uker

4 uker går fort ja. Nå har de fått dreisen på bena sine og løper rundt her. Har lekestunder  i stua også nå, vi har satt opp valpegrind ute så nå som godværet har kommet er vi ute det meste av dagen. Valpene er ikke så interessert i mat som jeg tilbyr dem enda - Fadni har godt med melk så det er de fornøyd med. Men tilbyr dem flere ganger om dagen, etterhvert så spiser de maten jeg serverer også. Valpene veier nå fra 1900 gr til 2200 gr

Valpene 5 uker - 30.mai

Denne uka har vi fått vært ute hver dag, de løper rund og utforsker. Når det er sovetid putter jeg de oppi valpegrinda - da ligger de trygt og de store kan løpe og hærje rundt uten og være redde for å tråkke på en valp. Valpene spiser bedre nå men synes fortsatt at pupp er best, men iløpet av uka vi går inni så er de skikkelig igang med spisinga si tenker jeg. De veier nå fra 2200 gr til 2600 gr, runde og fine.

Valpene 6 uker - 6.juni

Nå er det full fart på valpene fra morgen til kveld, de ligger å lader innimellom da. Vi er mye ute når det er vær til det og da får de brukt opp mye energi. De har blitt veldig flinke til å drikke vann og de har begynt å være mer intressert i mat som blir tilbydd dem - Fadni gir de pupp enda så det er det jeveste mener de. Vik er stadig ute på treningsturer i bilen og det går veldig bra. Nå veier de fra 2.9 kg til 3.2 kg

13.juni - valpene 7 uker

Tenk 7 uker alt, tiden flyr så fort.... småjentene er høyt og lavt dagen lang. De har endelig begynt å spise fast føde skikkelig nå, virkelig fått smaken nå. Vi har øvelsekjøring flere ganger i uka og masse besøk så valpene blir vant til det meste. Vanskelig å få veid de nå, vanskelig å få de til å passe veieskåla. Småjentene er nå registrert i Norsk Kennel Klubb og de heter Laddi (godt utseende), Lávvi (venn) og Lihkku (lykke).

Valpene 8 uker - 20.juni

Nå er det full fart fra morgen til kveld, er våkne en til to ganger på natten men da er det bare for å gjøre det fornødne. Vi har vært hos Vetrinær på helsesjekk med chipping og vaksinering. Alle ble godkjent med god karakter og de oppførte seg eksemplariske. Fra neste uke starter de å flytte ut, men vi har da mange dager igjen sammen

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 08:51

Ja ingen av disse valpene er ledig, men det kommer flere valper etterhvert

28.06 | 08:46

Er allevalpene reservert? De er jo bare supersøte!

01.12 | 23:00

Hei.Ønsker gjerne og øke flokken med en tispehvalp Svensk Lapphund.Er det noe planlagte kull i 2022?
MVH Lena Johansen

15.11 | 08:45

Dere får ringe for en lapphundprat